Oproep KHN “Voorkom discriminatie in de horeca”

Koninklijke Horeca Nederland riep deze week op om discriminatie aan de deur bij horecabedrijven te voorkomen.


Dit naar aanleiding van een SBS-uitzending van Undercover Nederland over de weigering van enkele cafés in Den Haag gekleurde jongeren toe te laten. Discriminatie aan de deur blijkt helaas nog altijd te bestaan. Volgens een publicatie van de Anti-Discriminatievoorzieningen, is er overigens een flinke afname van het aantal klachten: van 486 in 2011 naar 164 in 2015.

Helder en goed zichtbaar

Extra regelgeving, gedragscodes en Algemene Plaatselijke Verordeningen of vergunningen zullen weinig bijdragen om het aantal verder naar nul te brengen. Van belang is dat het deurbeleid en de huisregels helder en goed zichtbaar zijn. Dat deze ook consequent worden toegepast en bovenal dat blijkt dat er niet gediscrimineerd wordt. VBe NL vindt het een goede zaak om net zoals KHN op te roepen om discriminatie te voorkomen en bewustwording onder haar leden die horecabeveiliging leveren hiervoor aandacht te vragen. “Extra regelgeving zal weinig bijdragen, bovendien wordt vanuit het eigen kwaliteitsbeleid met het nieuwe Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca toegezien op naleving van bestaande wet- en regelgeving waarbij onderzoek naar discriminatie onderdeel van de audit is”, aldus voorzitter Peter Hoes.

Zie ook berichtgeving KHN
Zie ook uitzending Undercover Nederland

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

Babylon Security

Time Allround Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief