VBe NL-leden maken kennis met SDR Academy

Op 6 juni 2017 hebben leden van VBe NL kennisgemaakt met de Search, Detect, React methode van de SDR Academy.

Richard Franken, algemeen directeur van The Hague Security Delta, verwelkomde alle aanwezigen en vertelde over de samenwerking met diverse partijen. Deze partijen delen kennis met elkaar om Nederland veilig te houden. VBe NL ziet hierin een belangrijk rol voor zichzelf liggen. Na de heer Franken trad Ran Cohen, President en Founder SDR Academy, naar voren en lichtte toe waarom en hoe de SDR methode ontwikkeld is. Dit bleek een pakkend verhaal te zijn uit zijn militaire diensttijd. Vervolgens werden door de heer Cohen en twee trainers, de basisbeginselen van de SDR methode toegelicht met alle bijhorende componenten.  Cohen zei verder: ”Het is belangrijk dat iedereen dezelfde veiligheidstaal spreekt. Betrek alle ketens hierbij.”

Enthousiast

Na de informatiesessie werd de methode toegepast in praktijksituaties. Alle aanwezigen waren enthousiast over de methode en zien de meerwaarde van verdere samenwerking. VBe NL zet de samenwerking graag voort en zal afspraken maken over trainingen voor haar leden. Cohen sprak eerder dit jaar op het VBe NL-symposium in Eindhoven (10 maart). Hij zei tijdens zijn presentatie groot voorstander van samenwerking te zijn tussen publiek en privaat. Hij traint soms groepen samen die anders nooit met elkaar in aanraking zouden komen: van personeel van de Nederlandse Spoorwegen tot gemeentelijk personeel en werknemers van ziekenhuizen. Volgens hem is samenwerken tussen publiek en privaat “de grootste uitdaging”.

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

Babylon Security

Time Allround Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief