Jaarverslag 2016: Gelijkheid, Transparantie en Kwaliteit

In het recent verschenen jaarverslag van VBe NL worden de vele activiteiten over het jaar 2016 beschreven.


Een nieuw verslagjaar met veel nieuwe ontwikkelingen. Volgens voorzitter Peter Hoes trekt VBe NL nieuwe leden door de drie kernwaarden Gelijkheid, Transparantie en Kwaliteit. De beveiligingswereld is enorm in ontwikkeling met aan de ene kant innovatie, maar ook onrust door gevaar van terreur. Peter Hoes zegt in het voorwoord: “Investeren in kwaliteit van onze mensen en bedrijven heeft hoogste prioriteit want uiteindelijk maken zij het verschil dat er toe doet om een dreiging te neutraliseren.” Zeker omdat naar de vraagstukken waar de branche voor gesteld staat de komende jaren meer kwaliteitsinzet vragen. Peter Hoes: “Tegelijkertijd loopt de robot naar binnen en nemen digitale netwerken werkzaamheden over. Crowdmanagement en beveiliging staan aan de vooravond van nieuwe technieken, maar ook van nieuwe dreigingen.”

Kwaliteitslabel

Een van de activiteiten in 2016 was de ontwikkeling van het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca. Dit gebeurde door het Sociaal Fonds Cao Beveiliging, waarvan VBe NL deel uitmaakt. In november 2016 werden de eerste certificaten uitgereikt. “Hiermee laten we zien dat kwaliteit meer is dan een afvinklijst, dat je niet hoeft te verdienen aan kwaliteitsinstrumenten, dat de stem van een werknemer net zo belangrijk is als die van de ondernemer en dat toetsing door praktijkervaren keurmeesters de beste garantie biedt voor ondernemers die kwaliteitsverbeteringen willen doorvoeren”, aldus het jaarverslag. Een andere impuls aan de kwaliteit is de nieuwe opleiding Coördinator Beveiliging Evenementen Horeca die na de zomer van 2017 van start ging.

Groeiende vereniging

Uit het jaarverslag blijkt dat het goed gaat met de groei van de vereniging. In 2016 groeide het aantal leden met 12 naar 76. Naar verwachting wordt nog aan het eind van dit jaar het 80e lid ingeschreven. Dit laat zien dat steeds meer ondernemers de kernwaarden van VBe NL aanhangen.

Download: Jaarverslag 2016 VBe NL

 

Recente Berichten

Relians Safety & Security

Generatie Z in crisistijd

Cao Veiligheidsdomein 2021-2024

Nieuw bestuurslid VBe NL: Ad Meeuwesen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief