“Meer mensen interesseren in beveiligingsvak”

Om de personeelstekorten in onze branche aan te pakken moeten meer mensen geïnteresseerd worden voor het beveiligingsvak.

Beveiligingsbedrijven worstelen met een personeelstekort, met als gevolg dat stagiairs worden ingezet als volwaardige beveiligers. Dat meldt de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL), brancheorganisatie voor ondernemers in de beveiliging. Nieuwszender BNR vroeg voorzitter Peter Hoes donderdag 8 maart om een reactie. Bij onverwachte situaties zijn deze vrijwilligers onvoldoende toegerust voor het echte werk, zegt Peter Hoes. “Je merkt dat stagiairs hebben niet de ervaring en niet het opleidingsniveau dat we graag willen zien. Dat levert automatisch risico’s op dat er bepaalde dingen gebeuren op evenementen die je met ervaren beveiligers gewoon zou kunnen voorkomen”, stelt hij. Hij hoopt op een positief imago voor de branche, zodat ook jongeren kiezen voor het beveiligingsvak.

Luister het interview op BNR helemaal terug: Beveiligingsbedrijven worstelen met personeelstekort

Recente Berichten

Relians Safety & Security

Generatie Z in crisistijd

Cao Veiligheidsdomein 2021-2024

Nieuw bestuurslid VBe NL: Ad Meeuwesen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief