IWitness zet nieuwe stap met bodycam IW4G

Dennis Massop, directeur van Shield Security & Services B.V. en IWitness uit Amsterdam, is bijzonder trots op de lancering van de allernieuwste bodycam: de IW4G.

Het is inmiddels de derde bodycam van IWitness; alle modellen met hun eigen functionaliteiten. Het bedrijf van Dennis Massop (lid van VBe NL) is al 11 jaar bezig met de ontwikkeling van bodycams. Dennis Massop ziet grote voordelen door het gebruik van de bodycam, omdat het zijn overtuiging is dat het aantal geweldsincidenten afneemt. Inmiddels gebruiken onder andere de politie van Amsterdam en openbaar vervoerbedrijf RET (Rotterdam) de bodycams van IWitness.

Live meekijken

Wat volgens Massop het bijzondere is van de nieuwe IW4G is dat er op afstand live meegekeken en geluisterd kan worden met de beveiliger. “Stel een beveiliger wordt belaagd of valt erg vervelend tijdens het maken van een ronde, dan kunnen collega’s in de commandoruimte meekijken en luisteren en adviezen geven of de noodzakelijke hulp inschakelen. Dan kan ook bij een inbraak. Ook kan er dan vanuit de meldkamer worden terug gepraat naar de bodycam. De beveiliger weet dan dat er assistentie onderweg is. Dat is uniek in de hele wereld. Sinds 2016, toen wij de eerste IWItness bodycam in de markt hebben gezet, is er heel veel gebeurd. We hebben met de komst van de IW4G ook eigen livestream software ontwikkeld.” Inmiddels heeft IWitness ook internationaal de aandacht en zijn er distribiteurs actief in diverse landen”. Bodycams zorgen volgens Massop er voor dat beveiligers hun werk goed, veilig en professioneel uit kunnen voeren.

Meer zekerheden

De bodycam betekent onder andere dat een geweldsincident wordt vastgelegd. Dit biedt zekerheid en bewijsmateriaal voor zowel de drager van de bodycam als de burger. De camera heeft ook verschillende soorten verlichting, waaronder UV-licht. Dit wordt gebruikt voor de opsporing van bijvoorbeeld bloedsporen, DNA en bacteriën, maar ook om documenten op hun echtheid te controleren (paspoort, rijbewijs, geld etc.). Met 167 gram is de IW4G de lichtste livestream bodycam die er is. “Voor een beveiliger is van belang dat hij of zij weet dat er meegekeken wordt vanuit de commandoruimte. Ook zitten er nog een paar super bijzondere functies op, zoals een alarmknop. Na het indrukken van de alarmknop komt er dan in de commandoruimte een alarm binnen en kan er van afstand een livestream worden geopend om mee te kijken en te luisteren.” Ook de ingebouwde “man downfunctie” en de GPS zijn een grote meerwaarde, aldus Massop.

Meer informatie: www.iwitness.nl

Recente Berichten

Relians Safety & Security

Generatie Z in crisistijd

Cao Veiligheidsdomein 2021-2024

Nieuw bestuurslid VBe NL: Ad Meeuwesen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief