Met de presentatie van het kwaliteitslabel heeft het Sociaal Fonds Cao Beveiliging, waarvan VBe NL deel uitmaakt, een belangrijk en nieuw kwaliteitsinstrument ontwikkeld. Niet om het afvinken van schijnwerkelijkheid, maar om verdiepend en controlerend onderzoek gericht op de praktijk.

Met dit kwaliteitslabel maken bedrijven aan hun opdrachtgevers, gemeente en politie, inzichtelijk en transparant dat hun organisatie voldoet aan de hoog opgestelde normen van werkgevers en werknemers. Het kwaliteitslabel zorgt voor behoud en verbetering van de integriteit, kwaliteit en professionaliteit van zowel de beveiligingsorganisatie als het personeel. Het toetst onafhankelijk werknemers op kennis en veldwerk. Het management en personeel worden geaudit met wet- en regelgeving, administratief-financieel en praktijkgerichte onderzoeken.

Schijnwerkelijkheid

Het gaat volgens het bestuur niet om het afvinken van een schijnwerkelijkheid, maar om verdiepend en controlerend onderzoek, gericht op de dagelijkse praktijk. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen bedrijven en samen met belanghebbende partijen wordt gestreefd naar continue verbetering. De certificerende stichting is N’Lloyd ondersteund door Kwint Accountants en Adviseurs. Verder is samengewerkt met de vakbonden De Unie en CNV Vakmensen. Directeur Leon Vincken overhandigde het kwaliteitslabel op 10 maart 2016 aan Jaco van Hoorn, hoofd operaties/plaatsvervangend politiechef bij de nationale politie, eenheid Zeeland-West Brabant. Dit gebeurde tijdens het VBe NL event ‘Safety Awareness’ in Eindhoven. Lees meer>>>

In het tijdschrift van Events & Showbizz in mei 2017 staan interviews met voorzitter Peter Hoes en directeur Leon Vincken over het ontwikkelde Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca en voor het beveiligingswerk van de leden Andor Security en Al Medical Totaal Services (ALMTS). Lees meer>>>

Uitgebreide informatie over het kwaliteitslabel op onze website