Peter Hoes in videoboodschap: ’Steun elkaar in deze onzekere tijden’

Voorzitter Peter Hoes van VBe NL reageert in een videoboodschap op de aangekondigde aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet. Nederland en de wereld om ons heen blijft in de ban van de COVID-19 pandemie zo is duidelijk. De tweede golf is een feit en komt sneller dan verwacht. Voor het veiligheidsdomein is het alle hens aan dek, aldus Peter Hoes. De voorzitter van de grootste werkgeversvereniging spreekt in een videoboodschap zijn leden persoonlijk toe. “Het zijn harde onzekere tijden en voor sommigen onder ons wordt het nu kantje boord. De evenementen, de horeca en uitgaansleven komen weer tot stilstand. Ook in andere vormen van beveiliging zien we een daling van de omzet. Ik roep dan ook iedereen op elkaar te steunen in deze moeilijke tijden.” Hij noemt als voorbeeld om VBe NL-bedrijven in te huren in plaats van snel extern personeel te werven.

Grote zorgen

Hij benadrukt in de videoboodschap dat VBe NL het ministerie van Justitie & Veiligheid heeft aangeschreven om de veiligheidssector als vitaal beroep te beschouwen. “En daarom ons voorrang te verlenen in het testbeleid. Ons is verzekerd dat we hierop snel een reactie krijgen en laten we hopen dat deze positief is.” Sinds de eerste coronamaatregelen ziet VBe NL-voorzitter Peter Hoes een stijging van geweld en agressie. “Ik heb groot respect voor onze mensen die in de frontline het zware werk staan te doen. Onze taak om er voor te zorgen dat deze helden hun werk kunnen doen in een veilige werkomgeving.”

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

Babylon Security

Time Allround Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief