DigiC: luisteren naar werknemers op werkvloer

Het is een innovatie in de polder: De Unie en VBe NL maken branche breed gebruik van DigiC.

Het is een innovatie in de polder: De Unie en VBe NL maken branche breed gebruik van DigiC. Dit betekent dat niet alleen een selecte groep vakbondsleden invloed heeft op de cao dialoog, maar dat alle werknemers die vallen onder de cao Veiligheidsdomein mee mogen praten.

Past bij ons dna

Bij de opening van de netwerkdag/ledenbijeenkomst van VBe NL in Utrecht schetste voorzitter Peter Hoes de gegroeide samenwerking tussen De Unie en VBe NL als volgt: “De Unie past bij ons dna.” Tijdens de bijeenkomst werd door De Unie uitleg gegeven over de DigiC werkwijze. Een binnen de sector inmiddels beproefde werkwijze die steeds meer betrokkenheid bij- en draagvlak voor de cao veiligheidsdomein oplevert.

Alle werknemers betrokken bij de cao

Ruim 85% van de werknemers in Nederland valt onder de werkingssfeer van een cao maar slechts 14% (vakbondsleden) mag daar over meepraten en meebeslissen. Daarnaast zie je in de praktijk dat nog maar een heel klein deel van die vakbondsleden ook echt betrokken is bij de gesprekken over de cao. De Unie voelt zich als vakbond mede verantwoordelijk voor een oplossing voor dit probleem. Met DigiC kiezen ze aan steeds meer cao tafels voor een model waarbij álle werknemers mogen meepraten én meebeslissen over de cao. Vakbondslid of niet, dat maakt niet uit. VBe NL was de eerste branche cao waar dit model succesvol wordt toegepast en daarmee een van de voorlopers in de polder.

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

Babylon Security

Time Allround Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief