VBe NL kritisch en blij met duidelijkheid coalitie

Lang is gewacht op de politieke onduidelijkheid over onze toekomst. Voor ondernemers en werknemers in het veiligheidsdomein is politieke onduidelijkheid, zeker ten tijde van crises, onwenselijk. Burgers en bedrijven hebben behoefte aan een duidelijke koers en debat daarover om vervolgens samen aan de slag te gaan. Het wachten hierop geeft onnodig voeding aan negatieve emotie en daaruit volgende agressie. Dat wordt dagelijks gevoeld. Nu ligt er een akkoord en kunnen we aan de slag.

“We zijn blij dat er voor werknemers veel te vinden is in het Coalitieakkoord”, aldus Leon Vincken, directeur VBe NL. “Het wordt nog spannend rondom zzp’ers waarin we een steeds grotere behoefte merken in het veiligheidsdomein. Weg van onnodige regelgeving, complexe roostersystematieken en meer eigen regie zonder aansturing. Dat kan op heel veel functies en taken.”

Vincken: “Wat ook spannend wordt is de zware inzet op ondermijning en aanpassing verouderde wetgeving met ook de noodzakelijke informatiedeling lokaal tussen partijen. Ik hoop echt dat we hier tussen de regels door lezen dat er nu snel een nationaal beveiligingsregister komt met een overzicht van alle particuliere beveiligers die vanaf dat moment nog maar één beveiligingspas hebben. In plaats van het verouderde complexe systeem van een pas op naam van het beveiligingsbedrijf. Het is de hoogste tijd dat de Wet Particuliere Beveiliging en Recherchebureaus wordt gemoderniseerd en dat helder wordt wat beveiligingstaken zijn en wat niet. Dat als vanzelfsprekend ook de verkeersregelaars daaronder geschoven worden, maar dat vooral de vergunningverlening aangescherpt wordt zodat ondermijning in de kiem kan worden aangepakt.” VBe NL leest de verwoording in het Coalitieakkoord als erkenning voor de vele signalen en gesprekken hierover met Den Haag.

 

Leon Vincken
Directeur

Het hele Coalitieakkoord lezen? Download het hier.

 

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

Babylon Security

Time Allround Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief