Zzp’ers in het veiligheidsdomein

De komende jaren verandert er veel op de arbeidsmarkt vanwege een pakket aan maatregelen van de overheid om onder meer flexibele arbeid aan banden te leggen. Over deze voornemens publiceerden we begin april een bericht. Deze week werden VBe NL-leden tijdens een online informatiesessie bijgepraat door beleidsmedewerker Jelwin van Heugten over de veranderende wet- en regelgeving op het gebied van zzp’ers.

Kans of bedreiging?
De overheid wil vanaf 2025 de definities van ‘werken in dienst’ en ‘werken als zelfstandige’ verder verduidelijken. Vanaf dat moment wordt schijnzelfstandigheid ook harder aangepakt. Wanneer is er eigenlijk sprake van een gezagsverhouding? En zien ondernemers de verandering als bedreiging of juist als kans? Daarover werd tijdens het webinar uitvoerig gesproken, en bleken de meningen soms verdeeld.

Standpunt VBe NL
Directeur Leon Vincken benadrukte het standpunt van VBe NL dat zzp’ers welkom zijn in het veiligheidsdomein. Uiteraard als lid, maar ook als arbeidskracht die wordt ingehuurd. “Ook MKB-Nederland stelt dat zelfstandig werkenden belangrijk zijn voor onze economie én onze arbeidsmarkt. Arbeidsmarktbeleid moet daarom een diversiteit aan arbeidsrelaties mogelijk maken.”

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

Babylon Security

Time Allround Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief