Aanpak criminaliteit met barrièremodellen CCV

Georganiseerde criminaliteit moet effectief aangepakt worden. Daarover is iedereen het wel eens. Maar hoe verstoor je – samen met veiligheidspartners – het werk van criminelen? En welke barrières kun je opwerpen om delicten te voorkomen? Door eerst inzicht te krijgen in het bedrijfsproces van criminelen, stelt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Bedrijfsproces delict
Met een barrièremodel breng je het bedrijfsproces van een bepaald delict in kaart. Want heb je duidelijk voor ogen welke stappen criminelen moeten zetten om een delict te kunnen plegen en welke partijen en gelegenheden het delict mogelijk maken? Dan weet je beter welke obstakels je samen met veiligheidspartners kunt opwerpen om het werk van criminelen te verstoren. Dit filmpje laat zien hoe je een barrièremodel kunt inzetten als tool om georganiseerde criminaliteit te bestrijden.


Meer informatie
Het CCV is een onafhankelijke stichting die helpt veiligheidsproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Kijk bijvoorbeeld hier voor meer informatie over innovatieve aanpakken om de veiligheid in het uitgaansleven te vergroten.

Beeld: CCV

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

Babylon Security

Time Allround Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief