Beste demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, beste lijsttrekkers,

U heeft ze vast ook gezien. De mooie beelden die afgelopen weekend over de hele wereld zijn gegaan: enthousiaste F1-fans die feestvieren in Zandvoort. Een spektakel mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van veel professionele beveiligers. Maar zoals u – als geen ander – weet, speelt de veiligheid en beveiliging van mensen en spullen in Nederland zich met name af op minder zichtbare plekken. Bij logistieke centra langs de snelweg bijvoorbeeld, op de plaatselijke kermis of bij openbare gebouwen in veel gemeenten.

Controversieel
Onze ondernemers in het veiligheidsdomein zetten zich dag en nacht in voor een veilig Nederland. Veelal ad hoc inzet, omdat ze continu moeten inspelen op steeds wisselende veiligheidsbehoeften vanuit de maatschappij. Zonder de flexibele inzet van hun werknemers én de inzet van zzp’ers wordt dat een stuk lastiger. Sterker nog: zonder flexibele arbeidsmarkt gaat de veiligheid met sprongen achteruit. Daarom aan u een dringend verzoek, namens alle ondernemers en medewerkers in het veiligheidsdomein: verklaar de voorgenomen arbeidsmarktmaatregelen controversieel als de Tweede Kamer volgende week terugkomt van zomerreces. Laat zien dat u begrijpt wat onze sector nodig heeft.

Veiligheid borgen
Om de veiligheid in Nederland ook de komende jaren te borgen stel ik vervolgens twee opties voor:

  1. Nationaliseer alle veiligheidsdiensten die onze ondernemers aanbieden en breng ze onder bij de politie, inclusief de taken van boa’s en toezichthouders. Dan krijgt het publiek te maken met één uniforme veiligheidsdienst, gefinancierd door het publiek (de belastingbetaler).
  2. Of geef ondernemers in het veiligheidsdomein de ruimte om te ondernemen en te innoveren. In samenwerking met de politie, gecontroleerd vanuit een onafhankelijke inspectiedienst. En voorkom wetgeving die de inzet van – overigens goed betaalde – flexibele arbeid en zzp’ers in het veiligheidsdomein tegenwerkt.


U begrijpt welke optie ik u namens ruim 225 aangesloten bedrijven in het veiligheidsdomein van harte kan aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

Leon Vincken
Directeur VBe NL

 

Recente Berichten

(Af)tellen maar

Babylon Security

Time Allround Security

Fidelium Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief